MY201239

Новото, модерно Еразъм пространство на Варненския свободен университет, което бе открито в началото на учебната година от президента доц. д-р Красимир Недялков, вече се използва активно от нашите студенти. То бе създадено в рамките на програмата Еразъм+, като осигурява 24-часов достъп и е важна връзка за изграждане на още по-свързана академична общност и възможност за обмен на знания, култура и опит.

Еразъм пространството символизира отвореността и единството – ценности, които са в основата на Европейския съюз и на образователната система. Тук студентите ще имат възможност не само да учат, но и да споделят идеи, мечти, и да създават приятелства.

При откриването му институционалният “Еразъм” координатор проф. д-р Шамонина сподели: “Програмата Еразъм+ не е само възможност за академично развитие. Тя е шанс за всеки млад човек да разшири своя кръгозор, да разбере други култури, да изгради мостове между народите и да допринесе за едно по-добро и по-устойчиво бъдеще”.

В началото на академичната година президентът на университета доц. д-р Красимир Недялков откри споделено Еразъм+ пространство и благодари на всички, които направиха възможно реализирането му като резултат от съвместната работа на много хора, които вярват в силата на образованието да променя съдби и общества.

Академичното ръководство планира изграждането на нови споделени Еразъм пространства в централната сграда на университета.

MY201262 (1)

MY101205